Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


Channel Description:

Τηλ. 6989601529 e-mail 24ores.enimerosi@gmail.com

older | 1 | .... | 460 | 461 | (Page 462)

  0 0

  Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι με την υπ’ αριθ. 6/2018 απόφαση της Ολομέλειας του ΑΣΕΠ εγκρίθηκε, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.1 του άρθρου 8 του ν. 4210/2013
  (ΦΕΚ 254/Α/21-11-2013), το αίτημα της ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ (ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ) για την πλήρωση σαράντα επτά (47) θέσεων του κλάδου ΠΕ2 ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΕΝΑΕΡΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, χωρίς νέα προκήρυξη και χωρίς υποβολή νέας αίτησης, από επιλαχόντες της Προκήρυξης 1Γ/2015 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 8/29-10-2015 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) σύμφωνα με το άρθρο 17 του ν.2190/1994, με τα ίδια τυπικά και πρόσθετα προσόντα, όπως ακριβώς ορίζονται στην ανωτέρω προκήρυξη.
  Η επιλογή των διοριστέων στις νέες θέσεις θα πραγματοποιηθεί ύστερα από τον έλεγχο των προσόντων, κριτηρίων και ιδιοτήτων των επιλαχόντων της εν λόγω προκήρυξης (1Γ/2015) βάσει των δικαιολογητικών που έχουν συνυποβληθεί με την αίτηση συμμετοχής τους στην ως άνω διαδικασία και με τη σειρά που έχουν αυτοί στους πίνακες κατάταξης του κλάδου ΠΕ2 ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΕΝΑΕΡΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ. Προσόντα ή ιδιότητες που αποκτήθηκαν μετά τη λήξη της προθεσμίας (4/12/2015) υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής στην ανωτέρω προκήρυξη δεν εξετάζονται.
  Σύμφωνα με το συνημμένο ΠΙΝΑΚΑ ΘΕΣΕΩΝ (Ορθή Επανάληψη) και κατόπιν της υπ’ αριθ. 8/2018 απόφασης της Ελάσσονος Ολομέλειας του ΑΣΕΠ καλούνται οι υποψήφιοι που είχαν αρχικώς δηλώσει με την αίτηση συμμετοχής τους προτίμηση για τους κωδικούς θέσεων 103-106 των Κρατικών Αερολιμένων Ρόδου, Μυκόνου, Σαντορίνης και Ηρακλείουαντίστοιχα, (στους οποίους πλέον προκύπτουν θέσεις πολυτέκνων/τέκνων πολυτέκνων και τριτέκνων/τέκνων τριτέκνων που δεν προβλέπονταν στην αρχική προκήρυξη) και οι οποίοι τυχόν είχαν την ιδιότητα του πολύτεκνου/τέκνου πολύτεκνου ή τρίτεκνου/τέκνου τρίτεκνου έως και την 4/12/2015, ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων της Προκήρυξης 1Γ/2015, να υποβάλουν Υπεύθυνη δήλωση του ν.1599/1986 ότι διέθεταν την κατά περίπτωση ιδιότητα μέχρι την ως άνω ημερομηνία καθώς και τα απαιτούμενα για την απόδειξη των συγκεκριμένων ιδιοτήτων δικαιολογητικά – πιστοποιητικά.
  Η υποβολή των ανωτέρω γίνεται μόνο ταχυδρομικώς, με συστημένη επιστολή, σε φάκελο μεγέθους Α4 ή σε ειδικό φάκελο ΑΣΕΠ POST που διανέμεται από τα ΕΛΤΑ, αναφέροντας <<Δικαιολογητικά για τη διαδικασία των επιλαχόντων της προκήρυξης 1Γ/2015>> και ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής τους ορίζεται πλέον η Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018στη διεύθυνση:
  Α.Σ.Ε.Π.
  Δικαιολογητικά για τους επιλαχόντες της
  Προκήρυξης 1Γ/2015
  T
  .Θ. 14308
  Αθήνα Τ.Κ. 115.10

  Το εμπρόθεσμο κρίνεται από την ημερομηνία της ταχυδρομικής σήμανσης.
  Μετά την ολοκλήρωση της ελεγκτικής διαδικασίας θα καταρτιστούν οι νέοι προσωρινοί πίνακες απορριπτέων, κατάταξης και διοριστέων υποψηφίων από τους πίνακες επιλαχόντων της προκήρυξης.
  Προς ενημέρωση των ενδιαφερομένων θα εκδοθεί νεότερο Δελτίο Τύπου.

  Συνημμένος Πίνακας Θέσεων (Ορθή Επανάληψη)

  0 0

  Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Φλώρινας (Σ.Ε.Π.Φ.) θα πραγματοποιήσει για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά εκπαιδευτική εκδήλωση για μαθητές και μαθήτριες, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού (06/10/2018 - 21/10/2018), η οποία προωθεί τη δημιουργικότητα μέσου του προγραμματισμού και είναι αναγνωρισμένη από το ΥΠ.Π.Ε.Θ.


  Η φετινή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Γυμνάσιο Αετούτην Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018, από 10:00 π.μ. έως 14:00,με μαθητές και μαθήτριες από την Α’, Β’ και Γ’ Γυμνασίου. Οι δραστηριότητες θα περιλαμβάνουν ασκήσεις κωδικοποίησης, αποκωδικοποίησης και αλγοριθμικής σκέψης χωρίς τη χρήση υπολογιστών, αλλά και διαδικτυακές εφαρμογές προγραμματισμού από τον ιστοχώρο http://code.org.

  Από το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Φλώρινας

  0 0

  Νέα επιτυχία του Φλωρινιώτη οδηγού Τάσου Χατχηχρήστου στην 2η Δεξιοτεχνία Αυτοκινήτων στο Βελβεντό Κοζάνης.
  Ο Τάσος κατέκτησε την 2η θέση στην κατηγορία Δ΄των αυτοκινήτων που αγωνιζόντουσαν ενώ επίσης συμμετείχε και στις 4 κατηγορίες του αγώνα και τιμήθηκε τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα του Chatzichristos Rally Team Florina-Polyhronidis Motosportγια την προφορά του στον μηχανοκίνητο αθλητισμό της περιοχής αλλά και ως καλύτερος τοπικός οδηγός ..!!!
  Πολύ μεγάλη επιτυχία και για την Αντονέλλα Αμπατζίδου που κατέκτησε την 3η θέση ενώ επίσης 3η θέση κατέκτησε και ο Δημήτρης Αποστολίδης αθλητές της Α.Λ.Π
  1ος Σύλλογος με τις περισσότερες συμμετοχές,Αυτοκινητιστική Λέσχη Πτολεμαΐδας (ΑΛΠ), 2ος Σύλλογος ΟΦΑΔ Δραμας, 3ος ΑΟΘ Θεσσαλονίκης.

  Άψογη η διοργάνωση φιλοξενία από τον Σύλλογο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Βελβεντού (ΣΜΑΒ) Η ομάδα του Τάσου Χατζηχρήστου Chatzichristos Rally Team Florina-Polyhronidis Motosport συγχαίρει όλο το Δ.Σ του συλλόγου και προσωπικά στο πρόεδρο του Εμμανουήλ Αστέριο.Η αγωνιστική παρουσία του Τάσου τελειώνει το διήμερο 3-4 Νοεμβρίου στην Ανάβαση Ελασσόνας οπού είναι ίσως ο πιο κρίσιμος αγώνας για το Κύπελλο Βορείου Ελλάδος αφού αν όλα έρθουν καλά ο Τάσος θα είναι τρεις καλύτερους οδηγούς της κατηγορίας FSA.

  0 0

  Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης - Europe DirectΔυτικής Μακεδονίας, ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας και η Ελληνική Καταναλωτική Οργάνωση Φλώρινας, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του «project» των EVS (EuropeanVoluntaryService)
  εθελοντών μας, που αφορά τη δημιουργία ενός «Νεανικού Ταξιδιωτικού Οδηγού για τη Φλώρινα». Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την τελετή λήξης και εορτασμού των προγραμμάτων EVS – Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας των εθελοντών μας, από την Ιρλανδία και από την Κύπρο που έλαβαν χώρα στη Φλώρινα το διάστημα Απριλίου – Οκτωβρίου 2018.

  Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018
  Ώρα 19:30

  Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης
  Δυτικής Μακεδονίας
  7ης Νοεμβρίου 9
  Φλώρινα

  0 0

  Τα ευρήματα, όπως λένε οι αρχαιολόγοι, ανοίγουν τη συζήτηση για τον ρόλο που διαδραμάτιζε η ειδωλοπλαστική στις ιδεολογικές αντιλήψεις των νεολιθικών κοινωνιών στον βορειοελλαδικό χώρο. 
  Το ειδώλιο είναι από τα πιο γοητευτικά και πολύτιμα ευρήματα της ανασκαφής. Ως υποκοριστικό της λέξης είδωλον εκφράζει εικόνες από υπαρκτά και φανταστικά όντα ή αντικείμενα, μαζί με αυτά μια ολόκληρη εποχή, πολιτισμούς, συνήθειες και έθιμα της κοινωνίας. Χιλιάδες ευρήματα έδωσαν εκατοντάδες αρχαιολογικοί χώροι στη χώρα μας, αλλά ο υδάτινος κόσμος του Αμυνταίου και των Γιαννιτσών ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

  Περισσότερα από 4.000 μικροπλαστικά έργα συγκέντρωσαν την τελευταία εικοσαετία οι ανασκαφές στο ορυχείο της ΔΕΗ και σε άλλες θέσεις όπου κυρίαρχο στοιχείο ήταν το νερό. Τα έργα τέχνης-μινιατούρες με ποικίλες φόρμες και τεχνικές καθρεφτίζουν τη νεολιθική ειδωλοπλαστική στις λεκάνες Αμυνταίου και Γιαννιτσών, τα τυπολογικά και μορφολογικά χαρακτηριστικά των ειδωλίων, τη χρήση και τη λειτουργία τους στον κοινωνικό τους χώρο. 
  Οι ειδωλοπλάστες, εξηγεί ο υπεύθυνος της ανασκαφής δρ Πανίκος Χρυσοστόμου, αναπαράγουν την εικόνα του κόσμου, θεότητες, αντικείμενα της καθημερινότητας και εξυμνούν την γυναικεία ομορφιά ή τη γονιμότητα, τονίζοντας πολύ συχνά τα πλευρικά οσφυϊκά κοιλώματα της λεκάνης της, γνωστά ως «λακκάκια της Αφροδίτης».
  Αυτόν τον «μικρόκοσμο από πηλό» μας αποκαλύπτουν οι επιστήμονες στο τριήμερο διεθνές συνέδριο (λήγει σήμερα) που διοργανώνει το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο μιας περιοδικής έκθεσης που φιλοξενεί 672 αριστουργήματα πήλινων ειδωλίων από αρχαιολογικούς χώρους της Μακεδονίας και της Θράκης.
  Ποια ήταν η εξέλιξη του ειδωλίου από τη νεολιθική ώς τη ρωμαϊκή εποχή, με ποιες τεχνικές πλάθονταν και ποια μηνύματα μεταφέρουν οι μορφές με τις όποιες γενιές και γενιές ανθρώπων έδιναν πνοή σε εικόνες ανθρώπων, ζώων και αντικειμένων από την 7η χιλιετία ώς τον 4ο μ.Χ. αιώνα; Σε αυτά τα ερωτήματα απαντούν οι δεκάδες ανακοινώσεις του συνεδρίου.
  Ενα άγριο γουρουνάκι ή το κεφάλι βοοειδούς της νεότερης νεολιθικής εποχής (4.900-4.200 π.Χ.) που αποκάλυψαν μεταξύ πληθώρας ευρημάτων οι ανασκαφές σε νεολιθικό οικισμό στο Πολυπλάτανο Ημαθίας ανήκουν στα ζωόμορφα ειδώλια τα οποία μαζί τα ανθρωπόμορφα αποτελούν τις κύριες κατηγορίες ειδωλίων εποχής. Στην ειδωλοπλαστική της νεότερης νεολιθικής συνυπάρχουν τα στοιχεία του νατουραλισμού που προέρχονται από πρωιμότερες φάσεις με αυτά της σχηματικότητας και της αφαίρεσης που χαρακτηρίζουν τις ώριμες και τελικές φάσεις της νεολιθικής περιόδου, εξηγεί η αρχαιολόγος Ευαγγελία Στεφανή.

  «Οι ειδωλοπλάστες την εποχή αυτή απέδιδαν τον κόσμο που έβλεπαν γύρω τους. Το χαρακτηριστικό των προϊστορικών ειδωλίων είναι ότι διαφέρουν μεταξύ τους. Είναι όλα χειροποίητα, γι’ αυτό το καθένα είναι διαφορετικό και μοναδικό».

  Το πολυάριθμο υλικό του Αμυνταίου και των Γιαννιτσών δείχνει ότι οι πρώτες ομάδες στις δύο περιοχές εγκαταστάθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα γύρω στα μέσα της 7ης χιλιετίας π.Χ., δημιουργώντας χερσαίους, λιμναίους και παράλιους ή παρόχθιους νεολιθικούς οικισμούς. Τα ειδώλια, πήλινα στην πλειονότητά τους και λίθινα από λευκό μάρμαρο, απεικονίζουν κυρίως γυναικείες μορφές, ανδρικές αλλά και άφυλες οι οποίες, ενδεχομένως αποτελούν αναπαράσταση του ανθρώπου ως οντότητα. Πολυπληθή είναι τόσο τα οικόσιτα ζώα, τα μικρογραφικά ομοιώματα αντικειμένων με ποικίλες θεματικές οι οποίες, όπως επισημαίνει ο κ. Χρυσοστόμου, ανοίγουν τη συζήτηση για τον ρόλο που διαδραμάτιζε η νεολιθική ειδωλοπλαστική στις ιδεολογικές αντιλήψεις των νεολιθικών κοινωνιών στον βορειοελλαδικό χώρο.
  kathimerini.gr

  0 0

  Κατά τη διάρκεια του μηνός Σεπτεμβρίουτου 2018, στις Διευθύνσεις Αστυνομίας Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης καιΦλώρινας, συνελήφθησαν συνολικά -253-άτομα και ειδικότερα:

  • Για παραβάσεις της Νομοθεσίας «περί εξαρτησιογόνων ουσιών»:-24-
  • Για κλοπές-διαρρήξεις:-12-
  • Για απόπειρα ανθρωποκτονίας: -1-
  • Για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.): -24-
  • Για παραβάσεις της Νομοθεσίας «περί Αλλοδαπών»: -134- (εκ των οποίων-128-για παράνομη είσοδο και παραμονή και -6-για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών)
  • Για παραβάσεις περί όπλων: -8-
  • Για παραβάσεις περί αρχαιοτήτων: -2-
  • Για μέθη: -9-
  • Για πλαστογραφία: -3-
  • Για λοιπά αδικήματα: -36-


  Εξιχνιάστηκαν:
  • Υποθέσεις ναρκωτικών:-17-
  • Κλοπές - διαρρήξεις:-9-
  • Υποθέσεις απόπειρας ανθρωποκτονίας: -1-
  • Υποθέσεις μεταφοράς μη νομίμων αλλοδαπών: -4-
  • Υποθέσεις πλαστογραφίας: -3-
  • Υποθέσεις περί όπλων - εκρηκτικών: -13-
  • Υποθέσεις αρχαιοκαπηλείας: -1-
  • Υποθέσεις για λοιπά αδικήματα:-17-


  Κατασχέθηκαν:
  • Κάνναβη:-21- κιλά και -368,34- γραμμάρια
  • Κάνναβη (σοκολάτα): -3,40- γραμμάρια
  • Ηρωίνη: -0,70- γραμμάρια
  • Δενδρύλλια κάνναβης: -48-
  • Ναρκωτικά χάπια:-10- τεμάχια
  • Τσιγάρα κάνναβης:-3- τεμάχια
  • Αδασμολόγητος καπνός: -496- γραμμάρια
  • Χρηματικά ποσά: -2.225- ευρώ και -8.600- λεκ Αλβανίας
  • Κινητά τηλέφωνα: -14-
  • Οχήματα: -5-
  • Κυνηγετικά όπλα: -4-
  • Πιστόλια: -1-
  • Φυσίγγια: -6-
  • Γεμιστήρες: -1-
  • Λοιπά αντικείμενα υπαγόμενα στο νόμο περί όπλων: -9-
  • Αρχαία νομίσματα: -46-
  • Χαλκός: -797,8- κιλά
  • Καλώδια χαλκού: -158- κιλά και -52- μέτρα
  • Πλαστογραφημένα έγγραφα: -3-
  • Ημίονοι: -1-
  • Ξυλεία δρυός: 1/4 κυβικό μέτρο


  Υπενθυμίζονται ενδεικτικά, σημαντικές υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν:


  0 0

  Εκδόθηκε η με αρ. πρωτ. 8825/10-10-2018 (ΑΔΑ:Ψ7ΛΦ4653ΠΛ-Ν4Σ) Απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων 2η τροποποίησητής υπ’ αριθμ. 4267/24.05.2018 (ΑΔΑ:ΨΛΟΧ4653ΠΓ-ΨΡ8), της Πρόσκλησης για την υποβολή αιτήσεων στήριξης στο πλαίσιο των Υπομέτρων:

  16. 1 - 16.2: «Ίδρυση και λειτουργία Επιχειρησιακών Ομάδων της ΕΣΚ για την παραγωγικότητα και βιωσιμότητα της γεωργίας»
  Δράση 1: «Ίδρυση (δυνητικών) Επιχειρησιακών Ομάδων της ΕΣΚ για την παραγωγικότητα και βιωσιμότητα της γεωργίας» και
  Δράση 2: «Υλοποίηση του επιχειρησιακού σχεδίου (project) των Επιχειρησιακών Ομάδων της ΕΣΚ για την παραγωγικότητα και βιωσιμότητα της γεωργίας».
  16.1 – 16.5: «Συνεργασία για περιβαλλοντικά έργα, περιβαλλοντικές πρακτικές και δράσεις για την κλιματική αλλαγή»
  Δράση 1: «Δημιουργία συνεργασιών, ίδρυση Επιχειρησιακών Ομάδων της ΕΣΚ, με σκοπό την προώθηση δράσεων οι οποίες επιδεικνύουν σεβασμό στην προστασία του περιβάλλοντος και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή».
  Δράση 2: «Υλοποίηση του επιχειρησιακού σχεδίου (project) των συνεργασιών με σκοπό την προώθηση δράσεων οι οποίες επιδεικνύουν σεβασμό για την προστασία του περιβάλλοντος και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή».
  Η νέα καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων στήριξης είναι 23/11/2018.
  Κατά τα λοιπά ισχύει η με αρ. πρωτ. 4267/24.05.2018 Απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών (ΑΔΑ:ΨΛΟΧ4653ΠΓ-ΨΡ8).
  Τα έργα που θα επιλεγούν στο πλαίσιο της παρούσας Πρόσκλησης θα υλοποιηθούν με συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) και Εθνικών Πόρων.

  0 0

  Hπρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Αμυνταίου, κα Κρητικού Διαμάντω με αφορμή τη διεθνή ημέρα Ελληνίδας αγρότισσας δήλωσε τα εξής:

  Είναι αδιαμφισβήτητη πλέον σε όλους η σημαντική θέση της Ελληνίδας αγρότισσας στην ανάπτυξη της υπαίθρου από τον προηγούμενο αιώνα και όταν το ελληνικό κράτος έψαχνε τον βηματισμό του και την οργάνωση του σε κεντρικό επίπεδο, η Ελληνίδα αγρότισσα ήταν αυτή που οργάνωνε το νοικοκυριό του ελληνικού σπιτιού σε όλη την περιφέρεια και κατ’ επέκταση έδινε ζωή και πνοή στο χωριό της. Η απασχόληση και η εργασία της ξεκινάει από το σπίτι και τα παιδιά της, στην αγροτική αυλή που θέλει φροντίδα αλλά και τα ζώα που υπήρχαν και υπάρχουν ακόμα σε κάθε σπίτι είτε για να ενισχύσουν την αγροτική οικονομία του νοικοκυριού είτε για να φέρουν σε πολλές περιπτώσεις το κύριο εισόδημα.
  Στο πέρασμα του χρόνου δόθηκαν δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις από την ελληνική πολιτεία. Υποχρεώσεις που αναλήφθηκαν από την αγρότισσα με ευχαρίστηση και ενθουσιασμό και δικαιώματα που είναι λίγα ακόμα και σήμερα. Η ζωή στην ύπαιθρο είναι δύσκολη, ειδικά των ανθρώπων του πρωτογενή τομέα.
  Η τεχνολογία φτάνει δύσκολα στα απομακρυσμένα χωριά της χώρας ακόμα και όταν αφορά την δουλειά μας. Η πρόσβαση στην υγεία και στην εκπαίδευση κοστίζει και είναι δύσκολη. Η Ελληνίδα αγρότισσα έχει παραπάνω υποχρέωση για τα παιδιά της παράλληλα με την ενασχόλησή της με την αγροτική παραγωγή. Είναι η γυναίκα που συνδέει τις γενιές μεταξύ τους στα αγροτικά σπίτια που συνήθως μένουν τρεις και τέσσερεις γενιές μαζί, είναι αυτή που σέβεται και φροντίζει την προηγούμενη γενιά και δίνει το παράδειγμα στην επόμενη. Είναι αυτή που κρατά άσβεστα τα ήθη και τις αξίες του τόπου μας. Είναι ο κύριος εργάτης παραγωγής της δουλειάς της, Είναι η ραχοκοκαλιά της ανάπτυξης που δεν πρέπει να σταματήσει ποτέ να διεκδικεί ότι της αρμόζει για να βελτιωθεί η ζωή της σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.
  Η προσφορά της Ελληνίδας αγρότισσας είναι μεγάλη και αναγνωρίζεται διεθνώς πλέον αλλά και η πολιτεία δεν πρέπει να μένει στα λόγια και να θεσπίσει δικαιώματα και απολαβές που θα προσεγγίζουν έστω και στο ελάχιστο την μεγάλη προσφορά της.


  0 0

  Με αφορµή τον Εορτασµό της Ηµέρας των Ηλικιωµένων ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας, ο Δήµαρχος Αµυνταίου και η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. την ΤΕΤΑΡΤΗ 17-10-2018, θα επισκεφτούν τα  Κ.Α.Π.Η. για Ευχές.
  1) ΚΑΠΗ ΑΕΤΟΥ, ώρα 10:00΄ (στην αίθουσα του ΚΑΠΗ) 
  2) ΚΑΠΗ ΦΙΛΩΤΑ, ώρα 11:15΄ (στην αίθουσα του ΚΑΠΗ) 
  3) ΚΑΠΗ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ, ώρα 12:15΄ (στην αίθουσα του ΚΑΠΗ) 
  4) ΚΑΠΗ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ, ώρα 18:30΄ (στο Καφενείο της ΖΩΗΣ ΓΟΥΛΙΟΥ) 

  Η Πρόεδρος
  του Ν.Π.Δ.Δ. 
  Ελένη Ιωαννίδου-Τζίτζιου

  0 0

  Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση των εταίρων του έργουLESSWASTE-DevelopmentofanActionPlanfortheManagementofBio-wastesattheCross-BorderRegion
  που διοργάνωσε η εταιρεία Διαχείρισης Απορριμμάτων Δυτικής Μακεδονίας, στα πλαίσια του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας InterregIPACross-borderCooperationProgrammeGreece-TheformerYugoslavRepublicofMacedonia2014-2020», την Τετάρτη10 Οκτωβρίου, στα γραφεία της εταιρείας, στην Κοζάνη.
  Στην εναρκτήρια συνάντηση μετείχαν οι εταίροι του έργου και συγκεκριμένα εκπρόσωποι του Δήμου Πρεσπών, του Δήμου Αμυνταίου, του Δήμου Φλώρινας, της ΔΙΑΔΥΜΑ καθώς και οι εταίροι της γείτονας χώρας με εκπροσώπους από το Δήμο Resenκαι την Δημοτική Επιχείρηση “Proleter”, ενώ την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Resen, ο κύριος Zivko Gosharevski.
  Κατά τη διάρκεια των εργασιών ανταλλάχτηκαν σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την παρούσα κατάσταση σε θέματα πρόληψης απορριμμάτων και ανακύκλωσης στις δύο χώρες και τέθηκαν οι βάσεις για την περαιτέρω υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος προκειμένου την επιτυχή ολοκλήρωσή του.
  Σκοπός του προγράμματος LESSWASTEIIείναι η πρόληψη της δημιουργίας αποβλήτων και η προώθηση της κομποστοποίησης στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας-FYROM. Το πρόγραμμα στοχεύει στην κομποστοποίηση οργανικών αποβλήτων που προέρχονται από οικίες και επιχειρήσεις εστίασης, όπως επίσης στην οργάνωση και βελτιστοποίηση της διαχείρισης των οργανικών αποβλήτων και της κομποστοποίησης σε επίπεδο Δήμων.
  Το πρόγραμμα βασίζεται στην ιεράρχηση της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα απορρίμματα, η οποία θέτει την πρόληψη δημιουργίας αποβλήτων καθώς και την εκτροπή των βιοαποδομήσιμων αποβλήτων από την ταφή ως προτεραιότητα σύμφωνα με την ανακοίνωση της επιτροπής ‘Προς μια κυκλική οικονομία: ένα πρόγραμμα μηδενικών αποβλήτων για την Ευρώπη’.

  0 0

  Ο Σύλλογος Γυναικών Σκλήθρου σε συνεργασία με τον Δήμο Αμυνταίου και με αφορμή τον Παγκόσμιο Μήνα κατά του Καρκίνου του Μαστού σας προσκαλούν την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018και ώρα 17:00 στο καφέ «Κονάκι» (Γκόγκης Βασίλης) στο Σκλήθρο , στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:

  «Ο Καρκίνος του Μαστού και η σημασία του προληπτικού ελέγχου»

  Ομιλητής: ιατρός Νικόλαος Τσάγιας, Μαιευτήρας - Χειρουργός Γυναικολόγος, Διδάκτωρ Α.Π.Θ.

  Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

  0 0

  Ως «πόθεν έσχες» για όλους θα λειτουργήσει το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο, το οποίο φαίνεται πως θα λειτουργήσει το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους.

  Σύμφωνα με την εφημερίδα «Εθνος» μέχρι το πρώτο τρίμηνο θα έχει δημιουργηθεί η ειδική υπηρεσία περιουσιολογίου του υπουργείου Οικονομικών, που θα έχει ως στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας.
  Θα επιτρέπει, σε συνδυασμό με τις έμμεσες τεχνικές προσδιορισμού του εισοδήματος, τον αυτόματο προσδιορισμό του τεκμαρτού εισοδήματος για όλους τους φορολογούμενους, το οποίο θα συγκρίνεται με το εισόδημα που δηλώνεται στην ετήσια φορολογική δήλωση.
  Αν το τεκμαρτό είναι υψηλότερο από το δηλωθέν, τότε θα φορολογείται με βάση το εισόδημα που προκύπτει από το περιουσιολόγιο. Η υλοποίηση του περιουσιολογίου θα ξεκινήσει να «χτίζεται» με βάση στοιχεία για την περιουσία των φορολογουμένων που έχει ήδη στη διάθεσή της η φορολογική Αρχή. Θα "στηθεί"σε πρώτη φάση με βάση το ετήσιο εισόδημα, τα ακίνητα, κάθε είδου οχήματα κ.α.
  Σε δεύτερη φάση το περιουσιολόγιο θα βασίζεται στα στοιχεία που θα αντληθούν από τρίτες υπηρεσίες ή θα κληθούν οι φορολογούμενοι να δηλώσουν.
  Θα καταγράφονται τα εξής: κατοικίες, οικόπεδα, αγροτεμάχια, οχήματα, σκάφη αναψυχής, αεροσκάφη, σημαντικά χρηματικά ποσά εκτός τραπεζών, καταθέσεις, συνάλλαγμα, μετοχές, ομόλογα, έντοκα γραμμάτια, επιχειρηματικές συμμετοχές, αμοιβαία κεφάλαια, ασφαλιστήρια συμβόλαια.
  dikaiologitika.gr

  0 0

  Εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων θα κληθούν εντός του επόμενου διμήνου και έως το τέλος Δεκεμβρίου να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2019, τα οποία και φέτος παραμένουν αμετάβλητα.


  Το Δημόσιο θα εισπράξει περίπου 1,2 δισ. ευρώ και οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα πληρώσουν από 22 ευρώ έως 1.380 ευρώ ανάλογα με τον τύπο και το έτος ταξινόμησης. Εντός του Νοεμβρίου θα ξεκινήσει η διαδικασία ανάρτησης στο taxis και η προθεσμία για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2018.
  Στην περίπτωση που ο υπόχρεος δεν καταβάλει το ποσό (με βάση την Ταυτότητα Οφειλής από την ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ), θα υποχρεωθεί να πληρώσει διπλάσιο ποσό των αναλογούντων τελών.
  Για όσους θα πληρώσουν μέσω web banking απαιτείται μόνο η Ταυτότητα Οφειλής που αναγράφεται στο ειδοποιητήριο. Οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών με επαρκές πιστωτικό υπόλοιπο μπορούν να εξοφλήσουν τα τέλη κάνοντας χρήση προγραμμάτων έως και 12 άτοκων δόσεων.
  Κάποιες τράπεζες ακόμη και εάν ο οφειλέτης δεν έχει τον κωδικό πληρωμής, μπορεί να το πράξει απλά δηλώνοντας στην σχετική καρτέλα τον αριθμό κυκλοφορίας και το ΑΦΜ.
  teli01
  Με βάση τους ρύπους:
  teli02
  dikaiologitika.gr

older | 1 | .... | 460 | 461 | (Page 462)